Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Межиріцька громада» (код ЄДРПОУ: 35797358) був реорганізований і увійшов до складу Канівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Межиріцька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Канівської громади

Освіта по-європейськи: у Черкасах відкрили реконструйований навчальний корпус ЧНУ ім. Б. Хмельницького

Дата: 11.09.2020 11:06
Кількість переглядів: 191

Пресслужба ОДА

Сьогодні в обласному центрі відкрили реконструйований навчальний корпус №4 ЧНУ ім. Б. Хмельницького. 

Відтепер у тутешньому приміщенні є всі умови для одержання студентами якісних освітніх послуг, що відповідають європейському рівню, сприяючи підготовці висококваліфікованих кадрів, конкурентоспроможних на ринку праці. А навчатимуться в корпусі студенти навчально-наукових  інститутів педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, фізичної культури, спорту та здоров’я, психологічного факультету.

Захід відбувся за участі керівництва навчального закладу, області, народних депутатів, завдяки спільним зусиллям яких врешті вдалося відкрити оновлений корпус.

Під час відкриття відбудованого корпусу присутній на заході очільник області Сергій Сергійчук сказав:

– Президент України Володимир Зеленський, відвідавши нещодавно Черкащину, наголосив на потребі покращення розвитку регіону. А це, звісно, неможливо без розвитку та удосконалення освітньої галузі. Тож, відтепер маємо ще більше перспектив.

У своєму Telegram-каналі голова ОДА також додав: “Відкриття корпусу –  результат злагодженої командної роботи як освітян, так й обласної влади та підтримки народних депутатів. Приємно, що на оновлення корпусу вдалося спрямувати кошти субвенції обласного бюджету, а це 2,5 млн грн. Зокрема й на оновлення високотехнологічного обладнання та устаткування, що сприятиме діджиталізації освітнього простору. Тож, переконаний, що сьогоднішня подія стала ще одним поштовхом до розвитку вищої освіти в регіоні. А  наша співпраця з освітянами буде ще більш плідною в подальшому”.

За словами в.о. ректора Черкаського національного університету Олександра Черевка, у цілому на реалізацію цього освітнього інвестиційного проекту з реконструкції корпусу № 4 спрямували  понад 57 млн грн.  Роботи проводили в 2 етапи. 

Зауважимо, аудиторії навчального закладу  оснащені  відповідно до сучасних вимог. У ньому створили умови для психологічної та фізіологічної реабілітації учасників бойових дій та студентів, які потребують  психологічної допомоги. Також сформована база для  підготовки вчителів  Нової української школи, вихователів дошкільних закладів. Вони матимуть навички для  роботи з дітьми з особливими освітніми проблемами  з огляду на розвиток у країні  інклюзивної освіти.

У виставкових залах, мистецьких лабораторіях облаштували все необхідне для  потреб кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Там планують в подальшому організовувати виставки. Розміщені зали й для занять спортом, хореографією. Важливо, що в аудиторіях наявне нове високотехнологічне обладнання, зокрема мультимедійні дошки, комп’ютери, працює лінгафонний кабінет  тощо. Також запроваджені в приміщенні енергоощадні технології.

Довідково: навчальний корпус №4 був знищений пожежею 24 квітня 1990 року.


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua